Meta van den Blink-Evers, oud-student / bestuurslid

 

‘Ik wilde voor die kinderen meer betekenen’

 

“Ruim dertig jaar geleden ben ik begonnen als kleuterleidster in het basisonderwijs. Kinderen hebben mijn hart; het is fijn ze een poosje te mogen volgen en hen te stimuleren in hun ontwikkeling. De laatste twaalf jaar van mijn onderwijscarrière werkte ik in het speciaal onderwijs. Daar had ik te maken met (meervoudig) gehandicapte kinderen. Als leerkracht zag ik van alles gebeuren bij die kinderen waarvan ik dacht: ‘Wat gebeurt hier?’ Ik wilde voor die kinderen meer kunnen betekenen dan wat ik tot dat moment kon brengen.

 

Ik ging op zoek naar een studie die me in die ambitie kon ondersteunen. Omdat ik aanvankelijk niet beschikte over een geschikte vooropleiding, ben ik mijn leercapaciteiten en opleidingsmogelijkheden gaan onderzoeken. Na diverse tests besloot ik eerst mijn pabo-diploma te halen. Zo’n hbo-diploma opent meer deuren. Vervolgens kwam ik terecht op de website van Le Bon Depart. Ik twijfelde niet meer: dát was wat ik zocht.

Wát een prachtige opleiding: elke dag vond ik een feest. Het bood me precies de kennis en vaardigheden waar ik behoefte aan had. Ik heb er veel tijd in gestoken, maar het is me nooit teveel geweest; ik heb de opleiding met genoegen en plezier gevolgd. In oktober 2015 ben ik afgestudeerd.

 

PMKT haakt in op basisbehoeften van kinderen én hun ouders: structuur, ritme en begrenzing, maar ook échte betrokkenheid, verzorging en uitdaging. Met bewegen, muziek en creativiteit kan iemand die begrippen in zichzelf aanboren. Kan een kind precies hard genoeg tegen een bal trappen? Er zijn heel veel spellen waarmee een mens de eigen grenzen kan ervaren, verleggen en zelfbeheersing kan ontwikkelen.

 

Tijdens de opleiding was de sfeer open en veilig. We hebben met elkaar veel meegemaakt. Nu ik ben afgestudeerd mis ik die sfeer soms wel. Gelukkig is mijn jonge PMKT-praktijk een groot succes. Tijdens het stagejaar ben ik begonnen in een fysiolokaal in de school in Ochten, waar ik de laatste jaren als leerkracht had gewerkt. Vanuit de school heb ik mij kunnen presenteren aan bijvoorbeeld de schoolbegeleidingsdienst en het schoolmaatschappelijk werk. Een goede presentatie en mond-tot-mondreclame deden de rest. Inmiddels heb ik contracten gesloten met tien gemeenten in de regio Rivierenland. Ook huisartsen verwijzen door. PMKT voorziet in een grote behoefte: ik huur zelfs al collega’s in om aan de vraag te kunnen voldoen.”

 

www.volinbeweging.nl

Fotolia 118527289 S bew